Alumni willen met Deliverect leiderspositie wereldmarkt

Foto Daniel Bradley via Unsplash (vergrote weergave)

Foto Daniel Bradley via Unsplash

(21-04-2021) Oud-studenten Zhong Xu en Jan Hollez halen met hun bedrijf Deliverect, dat software maakt om online bestellingen van horecazaken te beheren, 54 miljoen euro op om de leiderspositie op de wereldmarkt te claimen.

Hun Vlaamse start-up werd amper 2,5 jaar geleden opgericht.  Met Deliverect verkopen Xu en Hollez cloudsoftware, waarmee restaurants hun bestellingen via diverse online en offline kanalen kunnen stroomlijnen. Ze leverden hun software al aan ruim 10.000 horecazaken in meer dan 30 landen. Deliverect telt al meer dan 200 werknemers en dat aantal moet nog flink groeien.

‘In ons land alleen verwachten we op korte termijn meer dan 100 man in dienst te nemen’, zegt Xu in De Tijd.

Zhong Xu en Jan Hollez zijn met Deliverect niet aan hun proefstuk toe. Het duo richtte tien jaar geleden al een succesvolle start-up op die software maakte voor de horeca. Posios, een mobiel kassasysteem waarmee restaurants bestellingen kunnen opnemen met een tablet, werd in 2014 verkocht aan het Canadese - inmiddels beursgenoteerde - Lightspeed.

Lees het volledige artikel in De Tijd.