Alumnus en CEO Total Antwerpen Jacques Beuckelaers over energietransitie

(16-03-2021) Total Antwerpen wil zijn CO2-voetafdruk verkleinen.

Om de CO2-voetafdruk van Total Antwerpen te verkleinen wil alumnus en CEO Jacques Beuckelaers het stroomverbruik van Total Antwerpen vanaf 2023 volledig dekken met zonne-energie. Het stroomverbruik van de olieraffinaderij komt immers overeen met het stroomverbruik van 60.000 gezinnen.

Verder wil Jacques Beuckelaers nog dit jaar groen licht krijgen voor de bouw van een grote biodieselfabriek.

"Die vertrekt van reststromen zoals gebruikte frituurolie en vetten uit de voedingsnijverheid. Dit jaar wordt beslist waar die gebouwd wordt. We doen er alles aan om die fabriek in Antwerpen te krijgen’, vertelt Jacques Beuckelaers in De Standaard.

Jacques Beuckelaers studeerde Ingenieur elektromechanica aan onze faculteit en werkt sinds 1982 voor Total. Sinds oktober 2017 is hij algemeen directeur van Total Antwerpen (1.700 werk­nemers).

Lees het volledige interview in De Standaard