Alumnus Gregor Strobbe stuwt het wereldwijde onderzoek naar epilepsie de toekomst in

(05-02-2021)

Epilog

Voor het tweede jaar op rij werd de Vlaamse start-up Epilog genomineerd voor de prestigieuze Rising Star Award van Deloitte’s Technology Fast 50. En dit omdat hun technologie baanbrekend werk verricht voor de behandeling van epilepsie. Epilog duikt dan ook steeds vaker op in de grootste onderzoekscentra voor epilepsie ter wereld.

Op de website van Bloovi ontvouwt CEO en medeoprichter Gregor Strobbe ook al zijn toekomstige plannen: “We willen met onze technologie ook onderzoek naar andere hersenaandoeningen vooruithelpen, zoals dementie, migraine, herseninfarcten,...

Epilog werd vier jaar geleden opgericht als een spin-off van de Universiteit Gent, Antwerpen en het onderzoekscentrum imec. “Maar ons ontstaan gaat eigenlijk helemaal terug tot eind de jaren tachtig, toen professor Paul Boon van de dienst neurologie in UZ Gent een onderzoekstraject rond EEG analyse in epilepsie opstartte met de ingenieurs aan de Universiteit Gent”, zegt Gregor Strobbe, alumnus van onze faculteit.

Lees het volledige artikel (Bloovy)

Lees ook het artikel in Durf Denken