Doctoraatsstudent Ana Kostic ontvangt prijs voor beste presentatie op Fusenet PhD event

Ana Kostic ontvangt de prijs van prof. Roddy Vann (credit: ITER org). (vergrote weergave)

Ana Kostic ontvangt de prijs van prof. Roddy Vann (credit: ITER org).

(29-01-2019) Begin november zijn doctoraatstudenten van over heel Europa samengekomen op ITER voor het Fusenet PhD event om hun werk voor te stellen en om te leren over de nieuwste ontwikkelingen in fusie. Ana Kostic won er de prijs voor beste presentatie.

De doctoraatsstudenten stelden hun werk voor tijdens drie postersessies. Een beperkt aantal studenten (16) kreeg de kans om hun werk ook mondeling voor te stellen aan de hand van een bijzondere presentatietechniek: PechaKucha. De presentatie werd gelimiteerd tot 20 slides, die elk 20 seconden te zien waren terwijl de spreker uitleg geeft.

Ana Kostic stelde haar onderzoek met titel 'Measurements of electric field in plasma sheaths' voor en ontving met haar presentatie de eerste prijs. Ana is student aan de vakgroep Toegepaste fysica (EA17) (promotor prof. K. Crombé) en voert haar doctoraat over IShTAR uit aan het Max Planck Institute for Plasma Physics. IShTAR is een lineair plasma-experiment om de interactie van ICRF antennes met de plasmarand te onderzoeken. De prijs die Ana gewonnen heeft is een deel van een supergeleider zoals gebruikt wordt voor ITER (zie foto).