Eerste CAPTURE-conferentie over recyclage van grondstoffen

(21-10-2019) Op 22 en 23 oktober 2019 organiseert CAPTURE zijn eerste conferentie met als rode draad onderzoek naar het hergebruik van grondstoffen.

Over CAPTURE

CAPTURE staat voor Centre for Advanced Process Technology for Urban Resource Recovery.

Dit interfacultair samenwerkingsverband van de UGent wil de recyclage van grondstoffen bevorderen binnen 3 domeinen:

1. Water-fit-for-use
  2. CO2-to-product
  3. Plastic-as-resource

Capture buildingUitgaande van excellent onderzoek in combinatie met relevante maatschappelijke en industriële partners streeft het platform ernaar om innovatieve technologische oplossingen versneld in de maatschappij te laten opnemen.

Sinds de lancering van het samenwerkingsverband in 2017 heeft het platform gestaag vorm gekregen. Onder andere door het binnenhalen van Europese financiering en gesteund door lokale overheden en partners wordt er een hoogtechnologisch onderzoeks- en incubatiecentrum ten zuiden van Gent gebouwd. Dit project was recent finalist in de Europese RegioStars awards.

Conferentie #CAPTURE2019

Op 22 oktober 2019 delen onderzoekers hun laatste bevindingen met elkaar.

Op 23 oktober wordt ook een samenwerkingsovereenkomst getekend met VITO en UAntwerpen.

Deze mijlpaal wordt publiekelijk gevierd aan de hand van een lezingensessie, waarbij het publiek de kans krijgt vragen te stellen aan de betrokken professoren. Hierbij komen verschillende sprekers aan het woord die hun visie op circulaire economie geven, waaronder voormalig EU-commisaris Januz Potočnik (Barroso I - Wetenschap & Barosso II - Omgeving).

Ook vice-rector UGent Mieke Van Herreweghe en Gents burgemeester Mathias De Clercq zullen aanwezig zijn.