dr. Vincent Spruyt laureaat van MIT Technology Review's Innovators Under 35 Europe

(29-09-2017)

Dr. Vincent Spruyt is één van de vier Belgen op de lijst van meest talentvolle vernieuwers in Europe. Het magazine  MIT Technology Review bekroonde 35 talentvolle vernieuwers  en ondernemers uit 1100 inzendingen uit Europa die nieuwe technologieën ontwikkelen om uitdagende maatschappelijke problemen op te lossen.

Vincent Spruyt behaalde een doctoraat aan onze faculteit in de vakgroep TELIN. Zijn promotoren waren Prof. Wilfried Philips en dr. Alessandro Ledda. Als doctoraatsstudent was hij betrokken bij de oprichting van BI3D, een startup samen met een student in de ingenieurswetenschappen.

Sentiance

Momenteel is Vincent Vice President Chief Data Scientist by Sentiance, een jong bedrijf uit het Antwerpse dat op korte termijn internationaal doorgroeide en nu technologie levert aan b.v. Peugeot. Het bedrijf maakt ook gebruik van UGent-technologie ontwikkeld door het valorisatieconsortium iKnow, geleid door Sidharta Gautama en Wilfried Philips. Sentiance is actief in het domein van de analyse van data uit sensornetwerken. Een eerste versie van hun product heeft momenteel de kaap van 500 000 gebruikers overschreden.

AI en deep machine learning

Vincent is een expert in artificiële intelligentie en (deep) machine learning, en verrichte al onderzoek in dat domein vóór de huidige hype daarrond begon. Daarnaast heeft hij ondertussen veel ervaring met platformen voor "big data" analyse en "cloud computing". Momenteel past hij die kennis toe bij het leiden van onderzoek naar technieken voor het extraheren van inzichten over menselijk gedrag uit sensordata, en naar hoe die inzichten te gebruiken, b.v. voor het aansturen van domotica en multimedia-apparatuur en voor "life style coaching."