De faculteit EA verwelkomt meer dan 1100 nieuwe studenten

(18-09-2020) Bij de start van het nieuwe academiejaar mocht de faculteit Ingenieurswetenschappen & Architectuur meer dan 1100 nieuwe studenten verwelkomen.

• 343 studenten burgerlijk ingenieur
  • 137 studenten burgerlijk ingenieur-architect
  • 371 studenten industrieel ingenieur (Gent)
  • 62 studenten industrieel ingenieur (Kortrijk)
  • 145 studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma
  • 101 nieuwe masterstudenten

Onthaaldagen nieuwe stijl

Op 17 en 18 september staken de onthaaldagen voor de studenten burgerlijk en industrieel ingenieur in een nieuw kleedje. Na het welkomstwoord van de decaan, startten de studenten in groepen van 20 aan een tocht doorheen het Plateaugebouw. Het parcours leidde hen onder meer langs de faculteitsbibliotheek, de pc-lokalen en de ‘archiezolder’ waar ze info kregen over de praktische organisatie van het academiejaar, het monitoraat, de studietrajectbegeleiding, mentaal welbevinden, enkele digitale platformen, internationalisering en dergelijke meer. Langs het traject verzamelden de studenten stukken van een QR-code die uiteindelijk tot een digitaal welkomstwoord door de onderwijsdirecteur leidde. Ook studentenkringen VTK en Hermes stelden zich voor en voorzagen aanvullend op het ‘officiële onthaal’ een eigen aanbod in de vorm van een spel in de Gentse binnenstad of een rondleiding en cursusverkoop op campus Schoonmeersen. Om dit alles coronaproof te laten verlopen, werden de studenten op beide dagen in 4 shifts opgedeeld. De nieuwe formule (en de bijzondere context) vroegen meer handen dan vorige jaren maar de bijhorende medewerkers waren er alvast van overtuigd dat we de studenten op deze manier een welverdiend warm welkom hebben kunnen bieden.

Zie facultaire Facebook pagina.