Festival van de Architectuur 2019

Foto Pierre Putman (vergrote weergave)

Foto Pierre Putman

(06-09-2019) Festival van de Architectuur – zondag 22 september 2019 – concert Klassiek & Architectuur in de Faculteitsbibliotheek Ingenieurswetenschappen & Architectuur

Met Klassiek & Architectuur : Klassieke concerten in architecturaal bekroonde sites brengt Orfeo producties twee hedendaagse kunstbelevingen samen: een reeks met 4 bijzondere concerten in 4 bekroonde architectuurprojecten. De aangezochte ensembles hebben de locaties bezocht en hebben een programma samengesteld in functie van de akoestische kwaliteiten en de uitstraling van de ruimte.

Voor het concert te Gent werd de Faculteitsbibliotheek Ingenieurswetenschappen en Architectuur gekozen en werd SPECTRA uitgenodigd. Filip Rathé heeft het gebouw bezocht en heeft een programma gemaakt in functie van deze ruimte. Er zal muziek van Stockhausen, Cage en Goethals klinken. Tevens maakt de jonge Italiaanse componist Simonluca Laithemperger een creatie met dezelfde opdracht.

• 14u Cultuurwandeling Gent, met afsluitend concert SPECTRA in de Faculteitsbibliotheek (1° voorstelling)
  • 17u Concert SPECTRA (2e voorstelling)

Het volledige programma en info over reservaties lees je hier

Ontdek ook de andere concerten in de reeks Klassiek & Architectuur 2019