Masterstudenten bouwkunde winnen Golden Generation Arena Award

(19-11-2020) Met hun project 'Modular seats' sleepte de groep studenten bouwkunde de eerste prijs in de categorie 'Hybrid Funcions' in de wacht.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond en Memorial Van Damme hebben de gezamenlijke ambitie om in 2022 een gloednieuw multifunctioneel stadion te bouwen (ter vervanging van het Koning Boudewijn Stadion) dat voldoet aan de hedendaagse noden en waar onze gouden generatie voetbal- en atletiektoppers in kunnen schitteren. Ze lanceerden een oproep naar de studenten van alle faculteiten architectuur en ingenieurswetenschappen in België om creatieve ideeën te bedenken voor het ontwerp van deze nieuwe sporttempel: de 'Golden Generation Arena'.

De wedstrijd verliep in meerdere stappen en categorieën en startte bij het begin van vorig academiejaar. Een groep van 19 masterstudenten bouwkunde verdedigde hun concept voor modulaire zitplaatsen in de finale, georganiseerd door Agoria. Cédric Van Branteghem, directeur van de Memorial Van Damme, maakte bekend dat ze hiermee de eerste prijs wonnen in de categorie “Hybrid structures”. Golden Generation Arena Awards 2

De jury was het unaniem eens over de keuze van het project 'Modular seats'. Er werd goed gekeken naar de hybride functie tussen enerzijds voetbal en atletiek, maar anderzijds ook om concerten te kunnen organiseren. De 'Modular seats' bieden een gemakkelijke manier om beide te integreren. Ook niet onbelangrijk was de oefening die de studenten hadden gemaakt m.b.t. de kostprijs. Er zijn reeds stappen in de goede richting gezet wat betreft de operational costs om dergelijk systeem te installeren en te gebruiken op jaarbasis.

De Golden Generation Arena zal de thuisbasis worden van zowel de Rode Duivels als de Red Flames. Ook de Memorial Van Damme zal in het vernieuwde Koning Boudewijnstadion georganiseerd worden, evenals grote openluchtconcerten en Europese voetbal- en atletiekfinales.

Als prijs kregen alle deelnemende studenten:

• Toegangstickets voor een wedstrijd van de Rode Duivels inclusief een meet & greet met de spelers.
  • Toegangstickets voor de volgende Memorial Van Damme inclusief een meet & greet met de atleten.

Herbekijk de volledige uitreiking (minuut 15:50)