In memoriam prof. Philippe Bocher

(29-06-2018)

Professor Philippe Bocher werd geboren in Blankenberge op 7 januari 1960. Op 22-jarige leeftijd behaalde hij aan de Universiteit Gent het diploma van Licentiaat in de wetenschappen, groep wiskunde. Hij volgde succesvol het Aggregaat voor het hoger secundair onderwijs (1982) en begon in 1983 zijn loopbaan als assistent bij de opleidingen tot industrieel ingenieur van de Provinciale Industriële Hogeschool te Kortrijk. In 1994 behaalde hij het diploma van Doctor in de wetenschappen: wiskunde aan de Universiteit Gent, hetgeen een belangrijke stap betekende voor zijn verdere loopbaan. De Provinciale Industriële Hogeschool onderging in 1995 een fusie met andere West-Vlaamse hogescholen tot de Hogeschool West-Vlaanderen. In 2000 bevorderde Philippe Bocher tot docent wiskunde bij de opleidingen industrieel ingenieur van Howest.

Professor Bocher was een gedreven en begenadigd lesgever. Hij onderwees de cursussen wiskunde en statistiek. Door de studenten werd hij omschreven als 'de prof die een levende definitie was van nauwkeurigheid, perfectie en rechtvaardigheid'. Bij de integratie van de opleidingen industrieel ingenieur van de Howest in de Universiteit Gent werd hij benoemd tot docent aan de Universiteit Gent; hij bleef als docent actief op de campus Kortrijk.

Met zijn heengaan verliest de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur een sterke wetenschapper die de liefde voor het vak kon overbrengen aan zijn studenten. De faculteit is hem bijzonder dankbaar voor wat hij heeft betekend en zal hem blijvend gedenken als een scherpzinnig wetenschapper, een begeesterend lesgever, een bemiddelende persoonlijkheid, een loyale teamspeler en een altijd constructieve coach.

Digitaal condoleren kan via www.uitvaartcentrum-lambrecht.be