TETRA-project ProMoW helpt Vlaamse bedrijven succesvolle producten in de markt te zetten

(24-01-2017)

Het TETRA-project ProMoW, gelanceerd in januari 2017, helpt bedrijven in de gezondheids- en ‘wellbeing’ sector bij het maken van 'slimme producten' en bij de overstap van prototype naar productie.

Wegwerken van drempels

PromoW constateert dat er vooral drempels zijn bij het maken van ‘slimme producten’ en bij het integreren van IoT technologie in een fysiek product dat commercieel aantrekkelijk is, produceerbaar is en een maatschappelijke meerwaarde heeft. Het project wil deze drempels wegwerken.

Hoe?

Vanuit concrete toepassingsgebieden toont ProMoW de meerwaarde aan van “smart products for wellbeing” in een “mobiele context”. 

Dit doen ze door het beter toepasbaar maken van bestaande ontwerpmethodieken voor smart products, na te gaan hoe technologie beter geïntegreerd kan worden (de design guidelines) en te kijken naar welke technologie er momenteel beschikbaar is (gebruiksvriendelijke technology selectors).

Testing via cases en concepten

Deze tools worden iteratief getoetst via cases, zoals intelligente voedingsmachines in zorginstellingen en intelligente bedden waarbij de veiligheid, efficiëntie van de zorg en de logistiek verbeterd worden door het toevoegen van intelligentie.

De tools worden verder ook getoets aan de hand van concepten zoals de sociale robot voor home care.

Onderzoekspartners

Onderzoekpartners in het project zijn UGent & Howest – IDC, UGent – DataScienceLab, UGent – MICT, en Howest -NMCT.

Participerende bedrijven krijgen toegang tot het ProMoW kennis-en expertisenetwerk, het virtuele ProMoW lab (III-Lab, ProtoLab, DSL-Lab, Sizing Servers), een integrale design strategie (IDS) die hinderpalen om slimme producten te maken wegwerkt en tot alle ProMoW evenementen en workshops.

Meer weten?

ProMoW

Tetra