Doctoraatstudent Maria Ghita wint de award voor beste masterproef van de IEEE System, Man, and Cybernetics Society

(07-11-2018) Doctoraatstudent Maria Ghita (EA08) werd voor haar masterproef met titel ‘Experimental objective pain assessment via skin impedance’ beloond met de award voor beste masterproef van de IEEE System, Man, and Cybernetics Society.

Maria Ghita voerde haar masterproef uit in 2018 onder de begeleiding van Prof. lara Ionescu en Prof. Radu Dobrescu binnen het kader van een Erasmusuitwisseling met de Polytechnische Universiteit van Boekarest (Universitatea Politehnica din București), Roemenië. Het doel van het Thesis Grand Initiative is om uitmuntende studenten en jongprofessionele leden van SMCS te onderscheiden die bij het begin van hun loopbaan hebben bijgedragen tot belangrijke vooruitgangen in de theorie, technologieën en/of toepassingen van systems science & engineering, human-machine systems, en/of cybernetics.

Meer informatie over de prijs is te vinden op de website .

De masterproef uitgelegd:
“In dit proefschrift wordt een veelvoorkomend en moeilijk onderwerp behandeld in de klinische praktijk: pijnbeoordeling. De ontwikkeling van meetapparatuur voor de continue opvolging van veranderingen in huidimpedantie als functie van een toegepaste stimulering werd uitgevoerd door de Onderzoeksgroep Dynamical Systems and Control (DySC). Van een medisch tot een technisch perspectief, heeft het onderzoek uit dit proefschrift als doel om het effect te bestuderen van het implementeren van twee protocollen voor het beoordelen van mechanische en door warmte veroorzaakte pijn. De studie is gebaseerd op huidimpedantiemetingen door gebruik van het ANSPEC-PRO-prototype.”