Oud-studenten ingenieur-architect in top drie van de mtech+ prijs

(07-12-2021) Oud-studenten ingenieur-architect Judith Haanen & Anneleen Bollé bij laatste 3 van de mtech+ prijs.

Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en tranen om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast om nooit meer gelezen te worden. De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek.

Sinds 2008 is er een extra prijs voor scripties rond technologie en innovatie. Studenten met een eindwerk gerelateerd aan technologie en innovatie sturen het in voor de Vlaamse Scriptieprijs en nemen automatisch deel. Zij krijgen daarmee een dubbele kans op winst. Waar tot vorig jaar onze collega’s van Agoria deze prijs uitreikten, is nu mtech+ sponsor geworden. Want wij willen jonge mensen blijven aanmoedigen om hun scripties te delen met de wereld via deze mtech+ prijs. Daarmee kunnen jongeren immers geïnspireerd en gemotiveerd worden om te kiezen voor een STEM studierichting.

Wie deze eerste mtech+prijs, een cheque van €1500 én eeuwige roem, op zijn of haar naam mag schrijven onthullen we dinsdagavond 21 december tijdens een plechtige uitreiking. Het wordt spannend want ook dit jaar zijn er tal van interessante scripties ingestuurd. In een eerste fase selecteerde een mtech+ jury 10 scripties uit 45 inzendingen. Met deze selectie werken ging dat een jury uit het bedrijfsleven aan de slag en zij verkozen 3 werken voor de Top Drie. Ondermeer dus de thesis 'Het ecologisch debat tussen renovatie en herbouw van eengezinswoningen' van Judith en Anneleen. Lees verder