Pieter Nguyen Phuc wint Best Paper Award

(19-08-2019) Op de International Conference on Electrical Machines and Systems in China mocht doctoraatsstudent Pieter Nguyen Phuc de best paper award in ontvangst nemen.

De 22ste editie van de International Conference on Electrical Machines and Systems (ICEMS) vond plaats van 12-14 augustus te Harbin, China. Doctoraatstudent Pieter Nguyen Phuc (vakgroep Elektrische Energie, Metalen, Mechanische Constructies en Systemen) ontving er de best paper award.

In dit werk introduceert Pieter Nguyen Phuc vernieuwende technieken die toelaten om onzekere parameters te schatten aan een elektrische machine. Via adequate instrumentatie van de machine en het gebruik van algoritmen gebaseerd op fysische modellen worden onzekere thermische effecten geschat. Met behulp van deze virtuele sensing techniek tonen de auteurs aan dat het mogelijk is om onzekerheden beter te schatten van actuatoren wat de operationele efficiëntie van aandrijflijnen in termen van performantie en levensduur kan verhogen. Dit werk werd gesteund door Flanders Make.