Plateau Speelt Theater: 'Tomorrow brought us rain'

(24-02-2020) 19 februari was het opnieuw tijd voor ons driejaarlijks alumni-event 'Plateau Speelt'. Deze bijzonder geslaagde editie bracht ons theater, en niet zomaar theater!

We keerden terug naar de welbekende Vooruit met een unieke theatervoorstelling, 'Tomorrow brought us rain', speciaal voor ons geschreven door Pieter De Buysser. Pieter werd begeleid door Mattias De Craene, saxofonist bij onder meer Nordmann en MDC III. 

Filosoof en verhalenverteller Pieter De Buysser neemt ons mee in het verhaal van een hoogleraar ingenieurswetenschappen die op het idee komt om de ideale klok te maken! Kan zijn klok ervoor zorgen dat we de tijd verleggen en een compleet andere tijdstandaard hanteren?

PST 2 PST 1

Werken voor de klok

Kan het niet wat moderner, wat beter, wat sneller? We droomden ervan om vooruit te gaan, om productiever te zijn en de wereld ons ritme op te leggen door de klok overal gelijk te zetten. In 1884 koos de wereld voor de nulmeridiaan van Greenwich als standaard. Slechts 136 jaar geleden is deze tijd geboren en heeft ons sindsdien in een mal gedwongen. Ook de slinger in de achtergrond, die gedurende de hele voorstelling een regelmatige periodieke beweging uitvoerde, hamerde als een klok voortdurend op ons in.

PST 4 PST 5

Tik tak tik tak... 

Net als de wetenschap vaststelt dat tijd relatief is, onderwerpen wij ons aan de tijd. Is het ondenkbaar om een tijd te gebruiken die niet veroverend, verleggend en productief moet zijn? Kunnen we niet een teken geven dat het anders kan? Een slag kan voldoende zijn om een andere maat aan te geven, om een andere tijd te gebruiken.

'Tomorrow brought us rain' laat ons nadenken over hoe we onze eigen tijd invullen, over aan wie of wat wij onze kostbare tijd willen schenken. Het was een voorstelling die niemand onberoerd liet en ons genoeg voer gaf om over na te praten tijdens de receptie nadien om zo, al was het maar even, 'de tijd uit het oog te verliezen'.

PST 3

 

Alle foto's van de avond kan u hier bekijken.

We wensen onze sponsors nogmaals nadrukkelijk te bedanken, zonder hun gewaardeerde steun was deze mooie realisatie niet mogelijk geweest.

Overzicht sponsors PST