Winnaars prijzen plechtige proclamaties 2021

(19-09-2021) De prijzen werden uitgereikt aan studenten met een sterke masterproef en uitmuntende resultaten.

Het voorbije weekend zwaaiden we de nieuwe lichting burgerlijk ingenieurs, burgerlijk ingenieur-architecten en industrieel ingenieurs uit. In totaal namen we afscheid van maar liefst 822 studenten. Verschillende onder hen vielen tijdens de plechtige proclamaties in de prijzen:

AIG-prijzen

Prijs Isabella Van Portugal

ir. Thomas Lips, Master of Science in Computer Science Engineering, als beste student burgerlijk ingenieur, gezien over de volledige duur van zijn studies aan de faculteit.

Cloquet-prijs

ir. Thibault Desmet, Master of Science in de ingenieurswetenschappen: architectuur, afstudeerrichting: stadsontwerp en architectuur, als beste student burgerlijk ingenieur-architect, gezien over de volledige duur van zijn studies aan de faculteit.

Jozef Plateau-prijs

ir. Sofie Verschraegen, Master of Science in Sustainable Materials Engineering, voor het beste eindwerk burgerlijk ingenieur of burgerlijk ingenieur-architect van vorig academiejaar dat als bijdrage tot de bevordering van de ingenieurswetenschappen kan beschouwd worden.

Prijs Boulvin-Van Engelen

ing. Lynn Trossaert, Master of Science in de industriële wetenschappen: chemie, als beste student industrieel ingenieur, gezien over de volledige duur van haar studies aan de faculteit.

Leo Baekeland-prijs

ing. Kris Hectors, Master of Science in de industriële wetenschappen: elektromechanica, voor het beste eindwerk industrieel ingenieur van vorig academiejaar dat als bijdrage tot de bevordering van de ingenieurswetenschappen kan beschouwd worden.

Bedrijfsprijzen

ArcelorMittal-prijs

ir. Elias Vieren voor zijn afstudeerwerk “Simulation, optimization and design of a new heat network at ArcelorMittal Gent” met als promotor prof. Michel De Paepe.

BESIX-prijs

ir. Katrien Devos en ir. Seppe Heyde voor hun afstudeerwerk “Circulaire gevelsystemen voor renovaties” met als promotoren prof. Marijke Steeman en prof. Nathan Van Den Bossche.

DOW Benelux Innovation Solutions Award

ing. Marie Keppens voor haar afstudeerwerk “Conceptuele ontwikkeling van een point-of-use desinfectiesysteem voor microbieel verontreinigd water, opgeslagen en getransporteerd in een standaard jerrycan” met als promotor prof. Jan Detand.

imec-prijs

ir. Remko Proesmans voor zijn afstudeerwerk “On-body Antenna Design for Control of a Wireless Prosthesis” met als promotor prof. Arno Thielens.

INEOS-prijs

ing. Lynn Trossaert voor haar afstudeerwerk “Sustainable co-polyester thermoformable (hot fill) multilayer packaging development for enhanced reprocessability” met als promotoren prof. Ludwig Cardon en ing. Matthias De Vel (Eastman).

Solvay-prijzen

ir. Matthijs Minten voor zijn afstudeerwerk “Hydrodynamic CFD-DEM study for Process Intensification of a Gas-Solid Vortex Reactor for Oxidative Coupling of Methane” met als promotoren prof. Kevin Van Geem en prof. Geraldine Heynderickx.

ing. Gielke Maryns voor haar afstudeerwerk “Design of an educational promotional product from post-industrial rPP in collaboration with Globetrade” met als promotor dr. Francesca Ostuzzi.

TomTom-prijs

ir. Karel D'Oosterlinck met zijn afstudeerwerk “Design and analysis of domain adaptation systems for joint multilingual coreference resolution” met als promotoren prof. Chris Develder en prof. Thomas Demeester.

Biomedical Engineering Excellence Award

ir. Nathalie Saikali, Master of Science in Biomedical Engineering, voor het behalen van de beste studieresultaten tijdens de masterjaren van de interuniversitaire opleiding Master of Science in Biomedical Engineering UGent-VUB.

ir. Margot Vandermotten, Master of Science in Biomedical Engineering, voor het behalen van de beste studieresultaten tijdens de masterjaren van de interuniversitaire opleiding Master of Science in Biomedical Engineering UGent-VUB.

Andere prijzen

Prijs Sackesyn

ir. Karel Van Den Hende, Master of Science in Civil Engineering voor zijn afstudeerwerk “Multi-material topology optimization of structural components subjected to thermo-mechanical loads” met als promotor: prof. Wim Van Paepegem.

ing. Louis Genovese, Master of Science in de industriële wetenschappen: bouwkunde voor zijn afstudeerwerk “Numerical analysis of 3D printed infill patterns based on digital image correlation data” met als promotoren: prof. Roman Wan-Wendner en prof. Wouter De Corte.

Proficiat aan alle winnaars!

Bekijk alle foto's van de plechtige proclamaties op de UGent beeldbank.