Rector UGent reikt AIG Engineer of the Year 2018 Award uit aan Annick De Poorter

(28-05-2018) Ingenieur Annick De Poorter werd op 28 mei 2018 in het Stadhuis van Gent uitgeroepen als AIG Engineer of the Year 2018 door de alumnivereniging AIG en de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent.

Zij haalde het van 17 andere genomineerden en krijgt de prijs uitgereikt uit handen van de rector van de UGent, Rik Van de Walle.

Annick De Poorter is R&D-directeur bij Ontex en wint de AIG Engineer of the Year 2018 Award. Zij realiseerde de voorbije jaren enkele innovaties die resulteerden in duurzame producten, minder materialen en een efficiëntere logistiek bij productie bij Ontex. De jury bestond uit de decaan Patrick De Baets, enkele professoren van de faculteit en bestuursleden van AIG.

Duurzame tampons en lichtere producten

Aangezien ecologie, duurzaamheid en een ‘healthy lifestyle’ centraal staan bij Ontex, zet het bedrijf de voorbije jaren sterk in op innovaties om duurzamere consumptie en productie te ondersteunen. Deze investeringen hebben onder andere geresulteerd in de organische tampon range, gemaakt op basis van organisch katoen en met  een bio-plastic applicator op basis van suikerriet.

In Europa, Turkije, Mexico  lanceerde Ontex de Flexfit-luier die dunner en comfortabeler is voor de baby. Ontex creëerde in 2018 ook een lichtere versie van iD, een van hun voornaamste incontinentiemerken.

AIG Engineer of the Year Award

De alumnivereniging AIG (Alumni Ingenieurs UGent) en de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur reiken vanaf 2018 jaarlijks de AIG Engineer of the Year Award uit. Hiermee huldigen ze een verdienstelijke alumnus of alumna die recent een belangrijke innovatie of prestatie realiseerde in zijn/haar bedrijf of instelling en/of een significante maatschappelijke bijdrage leverde.