Studenten burgerlijk ingenieur bouwkunde bouwen ijspaviljoen in China

(13-12-2017) Van woensdag 13 tot en met vrijdag 22 december vertrekt professor Jan Belis met zes masterstudenten burgerlijk ingenieur bouwkunde naar het grootste ijs- en sneeuwfestival ter wereld in China, om er hun ijspaviljoen ‘Frozen Flower’ te bouwen.

Selectie

Het team van professor Belis met studenten burgerlijk ingenieur bouwkunde Rita Couto, Gilian Dhaenens, Aleksi Jokela, Claudia Leliveld, Miguel Segundo en Ward Vanlerberghe werd samen met nog 5 uit achttien teams geselecteerd om tijdens het “Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival” hun constructie te bouwen. Het ijspaviljoen met de naam ‘Frozen Flower’ zal een diameter hebben van ongeveer 15 meter en zal ongeveer 4 meter hoog zijn, terwijl de wanddikte van het ijs maar een zevental centimer bedraagt.

Het team zal de komende 9 dagen hard werken voor de opening die gepland staat op donderdag 21 december.

Ervaring van Finland 2015

Professor Belis construeerde in Finland in 2015 al met zijn team en studenten van de Technische Universiteit van Eindhoven een gelijkaardige constructie. Nu hebben ze de kans om hun ervaring van toen te gebruiken en te anticiperen op eventuele tegenslagen. Al zien de weersvoorspellingen er gunstig uit met een -25°C in Harbin.

Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival

De wedstrijd wordt georganiseerd door het Harbin Institute of Technology, een top-3 universiteit op vlak van Civil Engineering.

Meer info op http://structural-ice.com/GENT.html