Succesvolle editie van Dag van de Wetenschap

(27-11-2017) Onze faculteit was ook dit jaar tijdens de Dag van de Wetenschap van de partij.

Op de Dag van de Wetenschap kon je ontdekken hoe wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties hun plaats veroverd hebben in elk aspect van ons dagelijks leven, en hoe het belangrijke troeven zijn voor onze toekomst. De UGent deed mee in en rond Gent én in Kortrijk, met meer dan zestig activiteiten.

In de gangen van het Plateaugebouw konden kinderen via een heuse cryptografische schattenjacht op zoek gaan naar… de schat van de rector! Maar ook in iGent kon je je eigen LED-dobbelsteen of seingever maken, je eigen signaalzoeker solderen en een 3D-printer uittesten. In het UZ kon je meedenken over de beste zorg.

Er namen meer dan 480 bezoekers deel aan de Dag van de Wetenschap op Campus Kortrijk. De bezoekers konden twaalf demo’s bekijken, een lezing over onze stroomvoorziening volgen en een Flanders Make trailer uitgerust met hoogtechnologische maakrobots bezoeken. Kortom, een gevarieerd aanbod voor jong en oud.