Terugblik FEA facultaire onderwijsdag

(29-05-2024) Op 22 mei vond de facultaire onderwijsdag plaats op Campus Sterre. Het was een inspirerende dag voor enthousiaste lesgevers en onderwijsbegeleiders. Een korte terugblik…

De voormiddag stond volledig in het teken van AI en digitale geletterdheid binnen onze faculteit.  

Na het onthaal en het inkleuren van de GenAI-stellingen (zie resultaten), volgde het welkomstwoord en het verslag van de facultaire werkgroep AI door Hennie De Schepper. Vervolgens hielden we een groepsdiscussie rondom de GenAI-stellingen. Na de pauze presenteerde Mit Leuridan van DOWA het leerpad AI voor lesgevers en gaf zij een toelichting over het bouwen aan de leerlijn "digitale geletterdheid". 

Het namiddagprogramma begon met een toelichting over de Stadsacademie door Charlotte Prové. Hennie De Schepper besprak daarna de context van samenwerkingscompetenties, waarna Lander Cnudde een workshop gaf over competenties in projectvakken. Na de pauze werd de workshop voortgezet. De dag werd afgesloten met een terugblik op het jaarthema duurzaamheid door Hennie De Schepper en een presentatie van enkele good practices door Leen Brouns en Maarten Sabbe.