UGent is projectpartner bij plaatsing eerste 3D-printer voor de bouw

(15-06-2017)

De vakgroep Bouwkundige Constructies werkt als projectpartner mee met Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen & Wonen Kamp C. Deze laatsten gaan het 3D-printen in de bouwsector alvast versnellen en plaatsen daarvoor de nodige printinfrastructuur. Eens deze infrastructuur voldoende getest is, zal hij opengesteld worden voor bedrijven en onderwijsinstellingen om ermee te experimenteren en allerlei toepassingen te co-creëren.

In het EFRO-project C3PO (‘Co-creatie: 3D-Printen met Ondernemingen’) gaat Kamp C samen met de projectpartners de wereld van 3D-printen in de bouw bestuderen en zoeken naar opportuniteiten voor de sector.

Het project past in de GTI Kempen (GTI staat voor Gerichte Territoriale Investering, een geïntegreerde strategie voor een bepaald gebied, waarbij verschillende Europese fondsen en programma’s worden gebundeld).

Projectpartners

Het project C3PO loopt in samenwerking met de TU Eindhoven en Hogeschool Vives.

De projectpartners zijn:

• Kamp C,