Uitgebreide WiFi en laptopklassen aan de faculteit

(04-12-2017)

Sinds het einde van vorig academiejaar heeft de connectiviteit in onze faculteit een boost gekregen.

Directie Informatie- en Communicatietechnologie installeerde onder andere volledige WiFi-capaciteit in auditorium A in het Plateaugebouw en in de faculteitsraadszaal in Zwijnaarde. De meubelschikking in de faculteitsraadszaal werd tevens onder handen genomen, waardoor het lokaal nu ook dienst doet als laptopklas voor maximaal 70 studenten.

In geen van beide lokalen is er echter stroomvoorziening of bedraad internet voor de studenten. Die voorzieningen zijn er ondertussen wel in een aantal kleiner laptopklassen in Zwijnaarde: twee klassen in iGent, en één klas in gebouw 903. Ook in de studentenfoyer in iGent vinden studenten een beperkt aantal stopcontacten en bedrade internetaansluitingen.

In de komende jaren worden de voorzieningen, in het bijzonder WiFi, zeker verder uitgebouwd.