Update@Campus 2019

(24-10-2019) Voor Update@Campus op 24 oktober gaf prof. Frederik Anseel een lezing: ''Hoe moeten we werk in de toekomst organiseren: Anders leiding geven?’

Hoe creëren we werkomgevingen waar mensen goed kunnen en willen presteren? Hoewel bedrijven hun best doen relevant te blijven in een snel veranderende wereld, hebben ze moeite om hun beste werknemers betrokken en gelukkig te houden. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe manieren van werken, maar het is onduidelijk wat dit betekent voor leiderschap. Werken onze oude recepten nog steeds in deze nieuwe wereld of moeten we nieuwe oplossingen voor leiderschap vinden?

Frederik Anseel is Vice Dean of Research van de King’s Business School, King’s College London en voorzitter van de European Association of Work and Organizational Psychology. Hij is een heel boeiende, spreker en die de aandacht van het publiek wist vast te houden. Hij bracht zijn boodschap met veel anekdotes uit zijn persoonlijke ervaring als management consultant en legde zijn visie over leiderschap op een wetenschappelijk onderbouwde manier uit. Hij legde de nadruk op authenticiteit, als leider moet je oprecht begaan zijn met je teamleden. Met de 'trucjes' die soms aangeleerd worden in management scholen kom je er niet.

Raadpleeg de slides van de presentatie van prof. Frederik Anseel via deze link.

Raadpleeg de foto’s van dit event via deze link.