Winnaars AIG Leo Baekelandprijs en Jozef Plateauprijs 2017 bekend

(27-06-2017)

Op dinsdag 13 juni vond de finale plaats van de Leo Baekeland- en Jozef Plateauprijs. Zes kandidaten kregen de kans om aan boord van het havenjacht Jacob van Artevelde hun eindwerk te presenteren voor de jury.

Leo Baekelandprijs

Jeremi Vanderstichele, student Campus Kortrijk, won de AIG Leo Baekelandprijs voor beste eindwerk master industriële wetenschappen (industrieel ingenieur) met als promotor prof. Jelle Saldien. Zijn maatschappelijk en sociaal relevant eindwerk dat handelt over “Het ontwikkelen van een derde hand voor actieve rolstoelgebruikers” is het resultaat van een zeer iteratieve gebruikersstudie met verschillende prototypes waarbij een mooi product tot stand kan komen dat de eisen en wensen van de gebruiker goed invult.

Jozef Plateauprijs

Michiel Verplaetse (Master of science in electrical engineering 2016), won de Jozef Plateauprijs voor zijn eindwerk “Transceiver and equalizer optimization for 56/100 Gb/s serial electrical interconnects”, gepromoot door Prof. J. Bauwelinck en Prof. G. Torfs. Het winnende werk combineert op opmerkelijke wijze een hoog wetenschappelijk niveau en uitmuntend ingenieurswerk. Het resultaat heeft een duidelijke impact op de maatschappij en op de wetenschappelijke wereld. Het werk heeft geleid tot een opmerkelijke wetenschappelijke output, en tot een wereldprimeur.