Young ICT Lady of the Year 2021: oud-studente van onze faculteit Ayla Cremmery

(08-02-2021) Ayla Cremmery mag zich de tiende Young ICT Lady of the Year noemen. Zij wil vooral komaf maken met de idee dat je in een bepaald stereotype moet passen om in ICT te kunnen starten.

"Ik ben geen gamer of iemand die uit zichzelf al veel bezig was met IT en allerlei technische nevenprojecten."

Ze studeerde Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen aan onze faculteit en werkt nu als consultant voor AE.

"Liefst bouw ik samen met een team aan een nieuw product of applicatie -web of mobile maakt niet uit- en neem ik daar als full stack developer aan deel. De front end spreekt me ook meer aan: de verschillende schermen die je als gebruiker ziet. Op zulke dingen wil ik me graag focussen. En als het kan in een maatschappelijk relevante context."

Met de award voor een Young ICT Lady of the Year wil Data News de belangstelling trekken van (jonge) dames voor een loopbaan in de ICT-sector. Iedere vrouw die jonger is dan 35 jaar en werkzaam is in een ICT-bedrijf of in een ICT-functie kon zich kandidaat stellen of voorgesteld worden door een collega.

Lees het volledige interview met Ayla in DataNews