Dienstverlening ‘chapter scan’

Je kan sinds kort – rechtstreeks vanuit de catalogus lib.ugent.be – een aanvraag doen voor de levering van een scan van een hoofdstuk of inhoudstafel uit een boek uit de collectie Architectuur en Stedenbouw (TW01) en boeken uit de collecties van andere Faculteitsbibliotheken van UGent.

Deze extra dienstverlening wordt aangeboden in aanloop naar de heropstart van onze bibliotheekwerking ter plaatse. Van zodra het mogelijk is om boeken terug te brengen naar de bibliotheek en er de collectie te raadplegen of te ontlenen, brengen we je op de hoogte.

In tussentijd werken we met een beperkte bezetting van personeel voor het scannen. De minimaal beschikbare tijd willen we maximaal benutten.

We vragen je: 

  • enkel scanaanvragen in te dienen die je dringend nodig hebt voor je onderzoek of het schrijven van je masterproef
  • je aanvraag te beperken tot een hoofdstuk / 50 pg’s, volledige boeken scannen we niet
  • volledige en correcte aanvragen in te dienen, met minimaal opgave van hoofdstuktitel, auteur en concrete paginanummers
  • vooraf aan je aanvraag eerst een online zoekactie te doen of het gevraagde hoofdstuk of inhoudstafel niet ook elektronisch beschikbaar is. Hoofdstukken uit boeken die onder één of andere vorm digitaal beschikbaar zijn via libugent komen niet in aanmerking om te scannen.

We geven je hierbij enkele tips.