Digitaal aanbod: e-books, tijdschriften en databanken

Tijdelijke nieuwe online content:  Sommige uitgevers maken meer online content vrij beschikbaar. Nieuwe tijdelijke bronnen worden bijgehouden in een (Engelstalige) onderzoektip “Search academic resources in corona times” Surf steeds via het UGent-netwerk om toegang te krijgen

 

Ingenieurswetenschappen

Onze bibliotheek heeft een abonnement op tal van databanken waar je online content kan raadplegen.

Ook de algemene databanken zijn goede bronnen om je onderzoek te starten.

Er is een uitgebreid aanbod aan e-books, te raadplegen via lib.ugent.be. Een overzicht van de e-books aangekocht voor onze Faculteit, 2018-2020

Alle databanken en digitale content zijn slechts toegankelijk als je surft vanuit het UGent-netwerk.

Voor onderzoekers is er een item op de onderzoekspagina van de UGent: Resources for researchers during the corona pandemic.

 

Architectuur & Stedenbouw

We leveren scans van tijdschriftartikels uit onze gedrukte tijdschriftencollectie. 

Van een aantal van onze abonnementen hebben we ook een online toegang. Vooraleer je een scanaanvraag indient, kijk je best na of er van het artikel dat je zoekt geen digitale versie beschikbaar is. 

Hierbij een lijst van uitgevers van tijdschriften uit onze collectie die niet online beschikbaar zijn via lib.ugent.be. Op hun eigen website vind je beperkte informatie die je wel kan vooruithelpen, zoals een overzicht van de titelnummers, of een inhoudstafel. Andere nuttige links.

Referenties van tijdschriftartikels vind in je de Avery Index to Architectural Periodicals. Deze databank biedt een uitgebreide lijst van tijdschriftartikelen over architectuur en ontwerp, inclusief bibliografische beschrijvingen van onderwerpen als geschiedenis en praktijk van architectuur, landschapsarchitectuur, stadsplanning, historische monumentenzorg en interieurontwerp en decoratie. Meer informatie hierover en hulp bij het zoeken in de Avery Index to Architectural Periodicals.

En natuurlijk is Google Scholar ook een prima startplek voor je onderzoek: online-content beschikbaar in UGent wordt rechtstreeks gekoppeld aan de zoekresultaten. 

Alle databanken en digitale content zijn slechts toegankelijk als je surft vanuit het UGent-netwerk.

Voor onderzoekers is er een item op de onderzoekspagina van de UGent: Resources for researchers during the corona pandemic.

Tip : raadpleeg (Onder)zoektips. Je vindt er praktische tips bij onderzoek, informatiebeheer en wetenschappelijke communicatie.