Internationalisering aan de FEA

Infosessies

De faculteit en UGent organiseren verschillende infosessies rond alle vormen van internationalisering:

 • 6 november 2018: Infosessie voor studenten ingenieurswetenschappen en industriële wetenschappen van Campus Schoonmeersen (locatie Schoonmeersen)
 • 20 november 2018: Infosessie voor studenten industriële wetenschappen van Campus Kortrijk (in samenwerking met de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen, locatie Kortrijk)

Later vinden nog bijkomende sessies plaats rond alle praktische aspecten van een internationale ervaring. Data hiervan zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

  Erasmus+

  Het meest gekende uitwisselingsprogramma is wellicht Erasmus+. Met dit programma kan je een tijdje aan een Europese partneruniversiteit studeren met volledige erkenning van het buitenlands studiepakket en nog een beurs er bovenop.

  In Zwitserland

  Zwitserland zit officieel niet in het Erasmuscircuit. Het is wel een mogelijke bestemming voor verschillende opleidingen met dezelfde regels en procedures als Erasmus+. Het verschil zit in het beurssysteem. Beurzen voor Zwitserland worden immers betaald door de partners zelf en variëren voor 2016-2017 tussen €300 en €350 per maand (bedragen onder voorbehoud).

  In België of buiten Europa

  Er zijn ook uitwisselingsmogelijkheden voor studieverblijven, vergelijkbaar met Erasmus+, in België (Erasmus Belgica) en buiten Europa.

  Erasmus Mundus

  Daarnaast kan je een internationale master volgen met Erasmus Mundus. Aan onze faculteit worden vier dergelijke masters georganiseerd.

  BEST

  De Board of European Students of Technology, kortweg BEST, organiseert korte cursussen in Europa. Dit geeft je de kans om gedurende een korte tijd (typisch één week) op uitwisseling te gaan, zonder dat je een volledig studiepakket in het buitenland volgt.

  IAESTE

  Daarnaast kan je met IAESTE op internationale stage tijdens de zomervakantie of nadat je afgestudeerd bent. Portugal, Brazilië, Australië of Japan, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

  Na afstuderen

  Ook na afstuderen zijn er heel wat mogelijkheden voor een internationale mobiliteit

  Contact

  Nuttige links