Proclamatie 2020

Programma proclamatie 2020

 

Plechtige proclamatie / Graduation ceremony

Zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2020 

PROGRAMMA

 

WELKOMSTWOORD / WELCOME

 

PLECHTIGE PROCLAMATIE / OFFICIAL GRADUATION CEREMONY

van de nieuw gepromoveerden / of the new graduates

 

MUZIKAAL INTERMEZZO / MUSICAL INTERLUDE

 

BOODSCHAP / MESSAGE

 van de facultaire alumnivereniging AIG en Engage, mede namens ie-net ingenieursvereniging /

on behalf of the faculty alumni association AIG and Engage as well as ie-net engineering association

 

PRIJSUITREIKINGEN / AWARDS CEREMONY

 

TOESPRAAK / SPEECH

in naam van de gepromoveerden / on behalf of the graduates

 

MUZIKAAL INTERMEZZO / MUSICAL INTERLUDE

 

TOESPRAAK / SPEECH

door decaan Patrick De Baets / by dean Patrick De Baets

 

SLOTWOORD / CLOSING REMARKS

door rector Rik Van de Walle / by rector Rik Van de Walle

 

VOLKSLIEDEREN / NATIONAL ANTHEMS

 

De muzikale omlijsting van de plechtige proclamatie wordt verzorgd door het jonge accordeonduo bestaande uit Louis De Backere en Lowie Vercammen. Ze volgen de opleiding klassieke accordeon onder leiding van Philippe Thuriot aan het KASK Conservatorium van Gent. Naast zijn opleiding aan het KASK, studeert Louis De Backere ook aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van UGent.

The musical accompaniment of the solemn proclamation is provided by the young accordion duo consisting of Louis De Backere and Lowie Vercammen. They follow a classical music education under the direction of Philippe Thuriot at the KASK Conservatory of Ghent. In addition to his studies at KASK, Louis De Backere also studies at the Faculty of Engineering and Architecture at Ghent University.

 

 

AIG logo

AIG is de alumnivereniging van de ingenieurs afgestudeerd aan de faculteit en zorgt voor de organisatie van interessante netwerkactiviteiten, en voordrachten en lessen voor ingenieurs in de praktijk. Via AIG blijf je op de hoogte van recent nieuws uit de faculteit en de UGent!

 

 

ArcelorMittal

ArcelorMittal logo

Auto’s, windturbines, designwoningen… overal zie je het staal van ArcelorMittal Gent. Hun kracht ligt in hun innovatievermogen en het continu verleggen van de grenzen van staalproductie. Hun doel? De “slimme fabriek van de toekomst” worden waar industrie 4.0 een hoofdrol speelt..

BESIX

BESIX logo

Sinds 1909 is de Groep BESIX over de jaren heen gegroeid tot een multidisciplinair bedrijf met een toonaangevende positie in bouw, vastgoedontwikkeling en concessies. Via zijn vele projecten en initiatieven ambieert de Groep voortdurend zijn missie te realiseren: “Excel in creating sustainable solutions for a better world.”

 

DOW

DOW logo

 

Bij Dow werken we dagelijks aan innovatieve oplossingen door wetenschappelijke inzichten te combineren met onze technologische kennis. Zo leveren we duurzame bijdragen aan op het oplossen van de meest dringende problemen in de wereld, zoals de behoefte aan schoon drinkwater, het opwekken van duurzame energie en veiliger transport.

 

imec

 

imec logo

 

imec is een top onderzoeks- en innovatiehub in nano-elektronica en digitale technologie. Met een unieke infrastructuur en wereldwijd ecosysteem van partners werken we samen aan baanbrekende innovatie in domeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, industrie 4.0, energie en educatie.

INEOS

 

INEOS logo

 

INEOS is een toonaangevende internationale chemiegroep met wereldwijd 183 vestigingen in 26 landen, 23000 directe medewerkers, en een omzet van 60 miljard $. Ze maken chemische bouwstoffen voor tal van producten die het dagelijks leven efficiënter en aangenamer maken.

Solvay

Solvay-logo

Solvay is een wereldspeler in de ontwikkeling van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën die efficiënte en duurzame oplossingen bieden. Ze zijn te vinden in hoogwaardige toepassingen in duurzame mobiliteit voor auto’s en vliegtuigen en in de efficiënte ontginning van grondstoffen in mijnbouw, landbouw, olie en gas, maar ook in elektronica en in medische applicaties.

 

TomTom

TomTom logo

TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten.