Toegang tot de masterprogramma's industriële wetenschappen, Campus Kortrijk

Bruggen bouwen in je carrière

Wie in het bezit is van een bachelor- en/of masterdiploma van hoger onderwijs (aan of buiten de universiteit) en de overstap wil maken naar de opleiding Master of Science in de industriële wetenschappen, kan dit op verschillende manieren:

 1. De student heeft een bachelordiploma dat rechtstreeks toegang verleent tot het masterprogramma.
  Duur: regulier masterprogramma 60 studiepunten.
 2. De student heeft een diploma van een academisch gerichte bachelor- of masteropleiding dat geen rechtstreekse toegang verleent tot het masterprogramma. Aan studenten met een aanverwant diploma wordt een voorbereidingsprogramma aangeboden waarbij zij eerst de nodige voorkennis verwerven om daarna rechtstreeks door te stromen naar de masteropleiding.
  Duur: voorbereidingsprogramma (60 studiepunten, gebaseerd op de vooropleiding) + regulier masterprogramma 60 studiepunten.
 3. De student heeft een diploma van een professioneel gerichte bacheloropleiding in een studiedomein dat inhoudelijk aansluit bij het masterprogramma. Er kan aan deze studenten een schakelprogramma aangeboden worden waarbij zij eerst de nodige voorkennis verwerven om daarna rechtstreeks door te stromen naar de masteropleiding.
  Opgelet: toegang tot het schakelprogramma is slechts mogelijk voor studenten die het bachelordiploma reeds behaald hebben.
  Duur: schakelprogramma (60 of 66 studiepunten, afhankelijk van de vooropleiding) + regulier masterprogramma 60 studiepunten.

Masters of Science in de industriële wetenschappen (Kortrijk)

Reguliere, voorbereidings- en schakelprogramma's zijn te raadplegen via onderstaande links