Campus Kortrijk

Waarom studeren voor industrieel ingenieur aan onze faculteit?

Maak kennis met de opleiding

Op de campus van UGent in Kortrijk vind je een stevig opleidingsaanbod voor al wie geïnteresseerd is in industriële wetenschappen: elektromechanica (mechatronica) (bachelorbrochure) of industrieel ontwerpen (bachelorbrochure). Deze opleidingen zijn grondig verankerd in het bedrijfsleven. Qua loopbaanperspectieven heb je als student van UGent campus Kortrijk dus zeker een streepje voor. Tijdens je studiecarrière pak je concrete (onderzoeks)projecten van bedrijven aan, je verzamelt gegevens ter plekke en zorgt voor een oplossing of advies. Je verkent ook bedrijven en organisaties in het buitenland. Theorie onderbouwen met actuele praktijkvoorbeelden, dat is onze aanpak. Het spreekt dan ook voor zich dat je heel wat tijd doorbrengt om de apparatuur in de labo’s en de pilootopstellingen die je nodig hebt voor jouw analyses onder de knie te krijgen.

Industrieel ontwerpen:

 


Elektromechanica (mechatronica):


Wie-wat-waar

Meer info over de inhoud van de opleiding, het doelpubliek, de opbouw, het programma en de beroepsmogelijkheden vind je op de centrale Studiekiezer-website en www.UGent.be/campuskortrijk.

Kan ik naar het buitenland?

De faculteit biedt heel wat mogelijkheden om tijdens je studies je grenzen te verleggen tijdens een internationale ervaring.

Welke minimumvereisten moet mijn laptop hebben?

Studeren kan je aan UGent Campus Kortrijk niet zonder laptop. Je kan er een aankopen via een (tijdelijk) laptopproject, maar uiteraard mag je ook je eigen laptop gebruiken, zolang die aan de minimumvereisten voldoet om de lessen te volgen.

Toegelaten rekenmachine bij evaluaties

Voor de tussentijdse evaluaties (eerste bachelor) en periodegebonden evaluaties waarbij -mits goedkeuring van de lesgever- een rekenmachine toegelaten is, wordt enkel het gebruik van het type TI-30XB Multiview toegelaten.

Contact