Zomercursus scheikunde - burgerlijk ingenieur

De inschrijvingen voor de zomercursussen zijn open! Onder voorbehoud: mogelijkheden en omstandigheden kunnen nog wijzigen.

De bacheloropleiding besteedt zeer veel aandacht aan de overgang van het secundair naar het universitair onderwijs.

In de eerste bachelor burgerlijk ingenieur wordt gedurende het eerste semester het vak Algemene Scheikunde georganiseerd, waarin tijdens de eerste twee lesweken de scheikundige basisbegrippen in een vrij snel tempo opgefrist wordt.

Toekomstige studenten die voorafgaand aan dit vak hun kennis van de scheikundige basisbegrippen willen verdiepen of aanvullen, en hun basisvaardigheden verder willen inoefenen en aanscherpen, zijn van harte welkom op de zomercursus.

Doelpubliek

De zomercursus is in de eerste plaats bedoeld voor toekomstige studenten burgerlijk ingenieur die hun kennis van de scheikundige basisbegrippen willen heropfrissen en/of aanvullen en hun vaardigheden in het oplossen van scheikundevraagstukken willen aanscherpen. Maar andere studenten die overwegen de opleiding aan te vatten, zijn uiteraard ook welkom.

Praktisch

Wanneer?

De zomercursus vindt plaats van maandag 7 september tot en met donderdag 10 september 2020.

Hoe?

Gezien de omstandigheden kozen we voor blended learning: deels online, deels on campus. De eerste 95 ingeschreven studenten zullen tegelijk toegelaten kunnen worden op de campus. Bij meer inschrijvingen kan er opgesplitst worden in groepen en volgen studenten dus deels online, deels on campus de cursus.

Waar?

Voor het on campus gedeelte: Campus Boekentoren, Jozef Plateaustraat 22, 9000 Gent, Auditorium A.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan tot en met 31 augustus. Wie hierna nog wil inschrijven, gelieve contact op te nemen met .

  • Stap 1: (enkel als je nog geen UGent-account hebt of deze registratie nog niet eerder hebt gedaan): ga naar ufora.ugent.be en kies voor "registratie voor niet-UGent gebruikers"; doorloop deze procedure waarbij je je registreert met een e-mailadres en een te kiezen wachtwoord;
  • Stap 2: log in op ufora.ugent.be (met je UGent-account of je e-mailadres uit stap 1); op de startpagina van Ufora vind je in het rechtermenu "inschrijven in cursus" (eventueel moet je eerst op Ufora klikken in blauwe balk); zoek op "Zomercursus scheikunde voor b.ir." en schrijf je in.

Schrijf je hier in voor de zomercursus scheikunde.

Kostprijs

De zomercursus is volledig gratis; ook een elektronische versie van het gebruikte leermateriaal wordt gratis ter beschikking gesteld.

Inhoud

Volgende onderwerpen worden behandeld:

  • atoomstructuur;
  • chemische verbindingen;
  • mengsels en oplossingen;
  • chemische reactievergelijking;
  • zuren en basen;
  • redoxreacties;
  • stoichiometrie van verbindingen;
  • reactiestoichiometrie;