Ouderavond

Door wie
Grégory Maes
communicatie.feb@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Beste ouders van nieuwe eerstejaarsstudenten,

Uw zoon of dochter heeft nu reeds een paar weken universiteit achter de rug. Ongetwijfeld voor hem of haar, maar ook voor u brengt de nieuwe leeromgeving en de digitale vorm van onze onderwijsactiviteiten een hele aanpassing met zich mee.

Wij nodigen u graag uit op de digitale ouderavond (via livestreaming) van de faculteit Economie en Bedrijfskunde op maandag 16 november 2020.

Op onze digitale ouderavond lichten wij u het opleidingstraject van de faculteit toe. Maak ook kennis met de extra ondersteuningsmaatregelen die wij voorzien voor eerstejaarsstudenten n.a.v. de organisatie van onze onderwijsactiviteiten conform de kleurcodes van de pandemiematrix van de Vlaamse overheid. Verwacht geen individuele voortgangsrapporten (zoals een ‘oudercontact’), maar wel een globale kennismaking met de onderwijsinstelling van uw zoon of dochter.

Het programma vangt aan om 19.30 uur en omvat:

• Welkomwoord en voorstelling van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde door prof. dr. Patrick Van Kenhove, decaan
  • Studievoortgang aan de UGent: de belangrijkste begrippen uit het onderwijs- en examenreglement (studiepunten, slagen, delibereren, GIT-traject, …) door prof. dr. Bertel De Groote, academisch secretaris en voorzitter examencommissie, en prof. dr. Bruno Merlevede, secretaris examencommissie”.
  • Studiebegeleiding door het monitoraat (efficiënter leren studeren, examenplanning, voorbeeldexamens, studie- en werkplekken, …) door mevr. Delphine François en mevr. Ann Maes, studiebegeleiders

Aansluitend organiseren we een online Q&A-sessie met onze studiebegeleiders.

Gelieve uw digitale aanwezigheid ten laatste op 15 november 2020 te bevestigen. Op maandagvoormiddag 16 november ontvangt u dan een mail met de link voor de livestream.

Schrijf je in voor de Ouderavond

In geval van problemen kan u het team Communicatie contacteren via .