Symposium Sociaal Europa - keynote Marianne Thyssen

Door wie
Vakgroep Publieke Governance, Management en Financiën
communicatie.feb@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Graag nodigen wij u uit op vrijdag 20 april 2018 voor een symposium over het thema “Sociaal Europa”, lange tijd de missing link in het Europese systeem.

Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van “L’année de la France” door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (vakgroep Publieke Governance, Management en Financiën) van Universiteit Gent, in samenwerking met de EM Strasbourg Business School.

In november 2017 zetten regeringsleiders in Göteborg hun handtekening onder de ‘Pijler van Sociale Rechten’, een gezamenlijk document van het Europees Parlement, de Commissie en de Raad. Er worden 20 rechten voor de burgers van de lidstaten opgelijst waaronder het recht op onderwijs, recht op een adequaat minimumloon, gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor vrouwen en mannen (gendergelijkheid), toegang tot water, energie, transport en digitale communicatie. De vakbonden reageerden enthousiast, maar de pijler is niet bindend en de uitvoering hangt grotendeels af van de goodwill van de lidstaten die hun soevereiniteit behouden. Er dringen zich dus een aantal vragen op.

• 14u30 – onthaal door provicerector van de UGent, prof. dr. Freddy Mortier
  • 14u40 – keynote door Europees Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale zaken en Arbeidsmobiliteit, Marianne Thyssen
  • 15u10 – vragen en antwoorden met het publiek
  • 15u40 – debat met panelleden: prof. dr. Inge Govaere (UGent & Europa College), Kathleen Van Brempt (MEP) en Thiébaud Weber (ETUC)
    (moderator: Sabine Menu, Associate Professor EM Strasbourg Business School)
  • 17u00 – receptie

Inschrijven

Gelieve uw aanwezigheid uiterlijk op 13 april te bevestigen via www.ugent.be/symposiumsociaaleuropa.