Gastlezing Eredoctor Ann Langley - 'Approaches to studying organizational phenomena processually'

(15-03-2022) Op donderdag 17 maart 2022 verwelkomt de Faculteit Economie en Bedrijfskunde Professor Ann Langley, eredoctor van de faculteit in 2022.

Wij heten u van harte welkom op de gastlezing van Professor Ann Langley - 'Approaches to studying organizational phenomena processually'.

Het werk van professor Langley - naast professor in management ook houder van de Onderzoeksleerstoel in strategisch management in pluralistische settings  - stimuleerde tal van onderzoekers in de managementwetenschappen om procestheorieën te ontwikkelen over hoe en waarom organisaties, systemen en andere fenomenen kunnen evolueren doorheen de tijd en met welke implicaties.

Procesonderzoekers onderzoeken fenomenen en theoretiseren daarover in termen van beweging, activiteit en flow in plaats van in termen van relaties tussen variabelen: met andere woorden, procesonderzoek is kritisch gericht op verandering. Er zijn echter verschillende manieren om na te denken over wat een procesperspectief betekent, elk met verschillende aannames en die elk verschillende onderzoeksmethodologieën vereisen.

In deze lezing op Campus Tweekerken zal professor Ann Langley vier verschillende begrippen van proces (proces als evolutie; proces als verhaal; proces als activiteit; en proces als withness) bespreken en hun implicaties voor onderzoek en praktijk overwegen.