VEK

  De Vlaamse Economische Kring is sinds zijn ontstaan in 1923 steeds de officiële studentenvereniging van de faculteit Economie en Bedrijfskunde geweest. Zij staan present voor alle studenten aan de FEB.

De VEK staat de student bij op verschillende vlakken! Zij zijn de eerste helpende hand bij je studies, namelijk via de boekenverkopen. De VEK is verantwoordelijk voor alle boeken en cursussen voor de studenten EW-HIR-TEW. De exacte regelingen kan je vinden via http://www.vek.be/nl/studeer/1213/boekenverkoop.

Ook na je studies staan zij je bij! Via VEK Recruitment staan zij zoveel mogelijk studenten bij voor de ontwikkeling naar hun carrière. Via zijn verschillende evenement wordt jouw cv versterkt, jouw competenties bijgeschaafd, leer je bedrijven kennen en ontmoet je ze op onze jobbeurs, de VEK Career Day. Meer info via http://www.vek.be/nl/carriere/1228/ons-aanbod.

Naast deze activiteiten organiseren zij nog veel andere zaken! Zo vertrekken ze in het begin van het academiejaar op Eerste bachelor Weekend, waar nieuwe studenten aan de faculteit nieuwe mensen leren kennen en een onvergetelijk weekend tegemoet gaan.

Doorheen het jaar heb je de Openingsfuif, 24u van de Yucca, Skireis, Citytrip, Galabal... Van alles iets, zodat je zeker ten volle van je studententijd zal genieten!

Ook op sportief vlak kan je bij hun terecht. Wekelijks strijdt de VEK tegen andere studentenkringen om zo IFT-Kampioen te worden. Zal jij degene zijn die onze faculteitskring een overwinning bezorgt?
Elk jaar organiseren ze ook 'Student Street Soccer'! Een tweedaags evenement waarbij 72 ploegen het tegen elkaar opnemen. Dit evenement trekt jaarlijks meer dan 5000 studenten aan, zeker niet te missen!

De VEK is de enige studentenkring die al zo lang (sinds 1988) hun eigen studentencafé, de Yucca, uitbaat. Zij staat bekend voor de goedkoopste dranken, waanzinnigste feestje en beste gezelschap!

Meer informatie kan je vinden op www.vek.be en bij hun enthousiast praesidium!