FAQ

Groepsessies

Individuele studiebegeleiding

Trajectbegeleiding en GIT

Groepsessies

Ben ik verplicht de monitoraatsessies te volgen?

NEEN! De monitoraatsessies zijn volledig vrijwillig te volgen. We vragen enkel vooraf in te schrijven om een beeld te hebben van het effectief aantal aanwezigen. Als je inschrijft is het wel de bedoeling dat je ook effectief aan de sessie deelneemt en dat je actief de les volgt.

Individuele studiebegeleiding

Wat houdt de individuele studiebegeleiding in?

Je kunt langs komen voor een éénmalige vraag (bijv. hulp bij het opstellen van een blokplanning of extra uitleg bij een bewijs van wiskunde,…) of je kunt herhaaldelijk tijdens het semester bij de studiebegeleiders langs gaan voor een volledige aanpak van je leerstof.

Hoe kan ik individuele studiebegeleiding krijgen?

Iedereen is welkom voor algemene studiebegeleiding en vakinhoudelijke studiebegeleiding. Je kunt hiervoor een afspraak maken of gewoon eens binnenspringen bij één van de studiebegeleiders. Waar we ons bevinden vind je op de contactpagina.

Kan ik individuele studiebegeleiding krijgen van de studiebegeleiders als ik nog nooit naar een monitoraatsessie ben geweest?

JA! De studiebegeleiders zijn steeds bereid om op al je individuele vragen te antwoorden en je op weg te zetten bij het efficiënt verwerken van de leerstof. Dit kan tijdens de lesweken, maar ook tijdens de blok- en examenperiodes.

Hoeveel moeten we betalen voor die individuele begeleiding van het monitoraat?

NIETS! Het monitoraat is een GRATIS service voor de studenten.

Trajectbegeleiding en GIT

Wat houdt trajectbegeleiding in?

De trajectbegeleider is je coach bij het maken van de diverse trajectkeuzes doorheen je studieloopbaan aan de faculteit. Je kan er terecht voor een individueel adviesgesprek, een gerichte feedback op je studieverloop of een tussentijdse aanpassing van je studietraject of curriculum.

Wat is een GIT?

GIT staat voor: geïndividualiseerd traject. Dit is een studietraject van x-aantal studiepunten dat afwijkt van een modeltraject van een opleiding. In een GIT combineert men bijvoorbeeld vakken uit zowel eerste bachelor alsook tweede bachelor.

Waar vinden we informatie terug die ons kan helpen bij het samenstellen van een GIT?

Een aantal documenten kan je best vooraf raadplegen alvorens je jouw GIT samenstelt: Alles over GIT