Nieuwsbrief voor studenten

Met deze facultaire studentennieuwsbrief houden we FEB-studenten op de hoogte van relevante weetjes.

Word jij honoursstudent?

(28-06-2019)

Al gehoord van het honoursprogramma Think & Talk? Dit programma voor masterstudenten is een initiatief van de faculteiten Letteren & Wijsbegeerte, Rechtsgeleerdheid, Economie & Bedrijfskunde, Psychologie & Pedagogische Wetenschappen, en Politieke & Sociale Wetenschappen. Volg jij in academiejaar 2019-2020 een master aan één van deze faculteiten en ga je graag een intellectuele uitdaging aan, naast je normale curriculum? Dan is dit programma echt iets voor jou!

In het honoursprogramma Think & Talk begeef je je, tijdens het tweede semester van je master, buiten de grenzen van je eigen studiegebied. Met een kleine groep medestudenten organiseer en modereer je een debat met experts uit verschillende domeinen. Je leert, reflecteert en discussieert over de meest uiteenlopende maatschappelijke thema’s, gaande van smartphonegebruik tot migratie. Eens je het programma met succes hebt beëindigd, ontvang je een speciaal getuigschrift.

Think & Talk staat open voor studenten die dit academiejaar slagen voor één van deze trajecten: derde bachelor (modeltraject), het eerste masterjaar van een tweejarige master, een schakelprogramma, of een voorbereidingsprogramma voor de master. Meld je nu reeds aan, wij bekijken na de tweede zittijd of je al dan niet geslaagd bent.

Stel je kandidaat uiterlijk op maandag 19 augustus 2019 via dit aanmeldingsformulier.

Wil je graag meer weten? Surf naar http://www.flw.ugent.be/thinktalk of contacteer de programmacoördinator Iris Vandevelde via think.talk@ugent.be.

Win jij de Student Award BTSZ 2019?

(28-06-2019)

Het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid (BTSZ) organiseert ook in 2019 de Student Award om de meest verdienstelijke masterscripties inzake sociale zekerheid en sociale bescherming in de schijnwerpers te plaatsen. Het BTSZ is een multidisciplinair, wetenschappelijk tijdschrift dat een verscheiden doelpubliek informeert over sociale zekerheid en sociale bescherming in België binnen de Europese context.

De deelname aan de Studenten Award BTSZ staat open voor studenten en net afgestudeerde studenten, ingeschreven in een Belgische onderwijsinstelling.

De masterproef of masterscriptie dient een thema van sociale zekerheid of sociale bescherming  (in de ruime zin) te behandelen, ze wordt verdedigd in het academiejaar 2018-2019 en is opgesteld in het Nederlands, Frans, Duits of Engels.

De masterscriptie dient uiterlijk op 30 september 2019 digitaal te worden ingediend in Word en in pdf bij yves.stevens@kuleuven.be , Koen.Vleminckx@minsoc.fed.be en Roland.VanLaere@minsoc.fed.be . De indieners waken er voor in Word en in pdf een identieke versie te bezorgen.

De selectie gebeurt door het redactiecomité van het BTSZ en de prijs wordt uitgereikt door de minister van sociale zaken. De drie beste werken (finalisten) worden integraal gepubliceerd op de website van het BTSZ. De eerste prijs bedraagt 1000 EUR, de 2 andere laureaten ontvangen elk 250 EUR.

Instaptesten voor de opleiding MTB

(28-06-2019)

Wil je je graag extra voorbereiden op de arbeidsmarkt via een combinatie aan vakken bedrijfskunde, communicatie, talen en een boeiende stage van 10 weken?

Wil je graag deel worden van de MTB-community?

Schrijf je dan in voor de instaptest op donderdag 4 juli. Een mailtje naar Tom.Bruyer@UGent.be volstaat.

Meer info over de instaptest:
Van 9.00u-11.00u heb je een korte taaltest. Aan de hand van een actualiteitsfragment vragen we je een synthese te schrijven (200 woorden) in het Frans en het Engels. Om 15.00u heb je een kort interview in het Nederlands, Frans en Engels over je studieparcours en motivatie in de Faculteit Letteren & Wijsbegeerte, Blandijnberg 2, Auditorium 1 Jan Broeckx.

De Warmste Hackathon

(28-06-2019)

De Warmste Hackathon is een wedstrijd waarbij Realdolmen jou uitdaagt om een maatschappelijk probleem op te lossen. Tijdens het event op 11 en 12 oktober zamel je tegelijkertijd geld in voor de Warmste Week. Iedereen is welkom en kan op zijn/haar manier een steentje bijdragen aan een betere maatschappij en kans maken op een van de mooie prijzen. Meer info op https://www.warmstehackathon.be/

Bedenk de festivalervaring van de toekomst

(28-06-2019)

Op 6 juli, organiseren Accenture en Paradise City een co-creation sessie voor studenten die afstuderen in 2020/21, om samen out-of-the-box de festival ervaring van de toekomst te bedenken. Studenten worden gecoacht om hun idee te pitchen aan een jury van Paradise City & Tomorrowland. In de namiddag ontvangen de deelnemers een gratis ticket ontvangen om het festival te ontdekken. Meer info over het evenement.