Nieuwsbrief voor studenten

Met deze facultaire studentennieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van de gebeurtenissen en opportuniteiten op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Kluisjes voor studenten

(06-12-2018)

Zag je de kluisjes in gebouw Hoveniersberg al? Superhandig om een cursus in op te bergen of een voorraadje eten of drinken. Je hoeft zo’n kluisje helemaal niet te reserveren. Steek er gewoon een hangslot op en het is van jou!

Geen vrijwillige stages meer

(06-12-2018)

De FEB zal niet langer vrijwillige stages (concreet: stages buiten het curriculum) aanbieden. Dit betekent dat er vanaf 1 januari 2019 geen contracten voor vrijwillige stages meer ondertekend worden. Voor meer info kan u terecht bij

Bruikleenprocedure FEB-bibliotheek

Bibliotheek EB (vergrote weergave)

Bibliotheek EB

(06-12-2018)

Sinds 1 november is er een nieuwe bruikleenprocedure binnen de universiteitsbibliotheek en facultaire bibliotheek. Het bruikleenreglement blijft hetzelfde, alleen:

·        zal  u beter geïnformeerd worden:  e-mails in verband met laattijdig ontlenen, worden met een andere frequentie uitgestuurd.

·        kan u zelf boeken verlengen via http://lib.ugent.be, ookal is de inleverdatum verstreken.

Vuistregels:

·        Breng uw boeken op tijd terug naar de bib.

·        Uw account kan geblokkkeerd worden bij laattijdigheid.

Vragen hierover? Mail ebib@ugent.be of bel 09/ 2643473

Evenementen voor studenten

(06-12-2018)

• 13 december 2018: Panelgesprek met Guy Standing en Christian Felber over een nieuwe economie in het Ufo. Meer info: www.festivalgelijkheid.be

• 19 en 20 december 2018: Niveau S, jobbeurs van de veiligheidssector: publieke en private veiligheidsorganisaties hebben het over veiligheid en innovatie https://niveaus.be/jobfair/

Kom helpen op onze infodag (17 maart of 21 april)!

(07-03-2018)

Help 18-jarigen met hun studiekeuze door hen te informeren tijdens één van onze facultaire infodagen op zaterdag 17 maart of 21 april 2018. Je beantwoordt vragen van leerlingen uit het secundair onderwijs en hun ouders die overwegen om volgend academiejaar te starten in bestuurskunde en publiek management, economische wetenschappen, handelsingenieur, handelswetenschappen of toegepaste economische wetenschappen. Jij vond het toch ook prettig om geholpen te worden op een infodag?

Concreet:

• Zaterdag 17 maart 2018, van 10u30 tot 12u30 (bestuurskunde en handelswetenschappen)
  • Zaterdag 17 maart 2018, van 15u00 tot 17u00 (economische wetenschappen, handelsingenieur en toegepaste economische wetenschappen)
  • Zaterdag 21 april 2018, van 10u30 tot 12u30 (bestuurskunde en handelswetenschappen)
  • Zaterdag 21 april 2018, van 15u00 tot 17u00 (economische wetenschappen, handelsingenieur en toegepaste economische wetenschappen)

Vergoeding: 1 Kinepolis cinematicket.
Je krijgt veel voldoening van bezoekers die je oprecht kon adviseren.

Interesse? Stuur een mailtje naar Grégory Maes.

Uitleenmap met info voor jouw secundaire school

(07-03-2018)

Vroeg jouw oude secundaire school je om uitleg te geven over jouw huidige opleiding aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde? Laat het ons weten en ontvang een cinematicket. De facultaire dienst Communicatie beschikt over compacte uitleenpakketten (ter grootte van een kleine A4-ringmap) met daarin de meest relevante en recente informatie over onze faculteit (bv. de verschillen tussen onze 5 opleidingen, brief met toelichting over de verschillen in wiskunde en talen, info over de vakantiecursussen, voorbeeldcursussen, etc.). Kom een uitleenpakket halen, bericht ons hoeveel succes je had en verzilver je cinematicket. Info en aanvragen via Grégory Maes.

Technicumplein wordt werf!

(07-03-2018)

In april starten er twee grote werven op: de renovatie van het Technicum en de uitbreiding van het studentenrestaurant De Brug. Deze werven palmen het Technicumplein volledig in zodat het onmogelijk wordt om er fietsen te stallen. De gebouwen blijven toegankelijk: voetgangers kunnen veilig binnen en buiten. Fietsen kan je plaatsen in de fietsenstalling onder het terras van de Vooruit.

Win jij de Student Award BTSZ?

(07-03-2018)

Het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid (BTSZ) organiseert ook in 2018 de Student Award om de meest verdienstelijke masterscripties inzake sociale zekerheid en sociale bescherming in de schijnwerpers te plaatsen. Behandel jij een thema die zich hierbinnen situeert en moet je jouw masterproef verdedigen in het academiejaar 2017-2018? Dien jouw masterproef in op uiterlijk 15 september 2018 bij yves.stevens@kuleuven.be, koen.vleminckx@minsoc.fed.be en roland.vanlaere@minsoc.fed.be

Win jij de Encon Energieprijs met je duurzame masterproef?

(07-03-2018)

Ben je geboeid door hernieuwbare energie en gaat jouw masterproef over energiebesparing of hernieuwbare energie? Doe mee aan de Encon Energieprijs. Wil een geldprijs van 2500 euro of krijg de kans om als Encon-projectingenieur te starten. Meer info op www.encon.be

(07-03-2018)

• 7 oktober 2017-25 maart 2018 in de Sint-Pietersabdij: Tentoonstelling ‘In de Ban van de Tijd’
  • 14 maart 2018: Audit & Accountancy Day Deloitte. Meer info.
  • 15 maart 2018 van 19u00-21u00: Info-avond Europese Master Global Studies in Campus Aula: Aud. E, Universiteitstraat 8, gebouw D
  • 16 maart 2018 bij Vandelanotte Brugge, Job Happening Vandelanotte. Aanwezigheid doormailen naar marie.vancaenegem@vdl.be
  • 21 maart 2018 van 19u00-22u00: Scholars at Risk.
  • 28 maart 2018: Deadline voor applicatie Master in Global Studies. Meer info op www.globalstudies-masters.info
  • 14-16 mei 2018: Pint of Science. Meer info op www.pintofscience.be