Award-euram Parijs 2016

Bert George, Sebastian Desmidt & Eva Cools winnen de ‘Best Paper Award – Public Management’ op de European Academy of Management

Bert George (Faculteit Economie en Bedrijfskunde, UGent), Sebastian Desmidt (Faculteit Economie en Bedrijfskunde, UGent) en Eva Cools (Vlerick Business School) hebben met hun studie naar het belang van cognitieve stijlen tijdens strategische planning de 2016 Best Paper Award – Public Management gewonnen op de jaarlijkse conferentie van de European Academy of Management (Parijs).

Dit onderzoek is onderdeel van het doctoraal manuscript van Bert George en biedt inzicht in hoe strategische planning kan gevormd worden door de individuen die het proces uitvoeren. De resultaten zijn contra-intuïtief, en tonen het belang aan van een goede "evidence base " in onze conceptualisering van strategische planning. Zo blijkt bijvoorbeeld dat individuen met een creatieve cognitieve stijl, die eerder gericht zijn op buikgevoel, creativiteit en vernieuwing, strategische planning sneller aanvaarden dan hun collega's met een kennisgerichte of planningsgerichte stijl. Bovendien vertonen deze creatievelingen een hogere betrokkenheid om het strategisch plan ook effectief te implementeren. Deze resultaten illustreren het belang van een optimale teamsamenstelling bij de opmaak van strategische plannen - waar niet enkel de analytici & planners, maar ook de creatievelingen een belangrijke rol kunnen spelen.

Bert George is doctoraatstudent toegepaste economische wetenschappen, Sebastian Desmidt is docent strategisch management alsook promotor van Bert, Eva Cools is research manager bij de Vlerick Business School.

Foto