Met je klas een ‘echt’ laboratorium aan de universiteit bezoeken? Educatief materiaal en workshops ontdekken die wetenschappelijk onderzoek voor je leerlingen concreet en tastbaar maken? De zesdejaars al eens onderdompelen in de wereld van het hoger onderwijs?

 

De Universiteit Gent maakt het graag mogelijk! Want als leerlingen kennismaken met de universiteit, ontdekken ze dat er achter elk schoolvak een bruisende wetenschappelijke discipline zit die voortdurend in evolutie is.

Op deze pagina vind je alle initiatieven terug die de UGent tijdens academiejaar 2018- 2019 aanbiedt aan leerkrachten en leerlingen van het basis- en secundair onderwijs. Je krijgt ook een overzicht van ons specifieke aanbod voor studiekiezers, waarmee we de laatstejaarsleerlingen alvast een voorproefje van het leven als student willen geven.

Ongetwijfeld vind je in dit ruime aanbod de nodige inspiratie om je lessenpakket te verrijken en om je leerlingen te begeleiden en te stimuleren. Wij staan alvast klaar om jou en je leerlingen te verwelkomen aan de UGent!

De papieren brochure is beschikbaar vanaf september.
Vraag de brochure gratis aan via celine.vanrijckeghem@ugent.be

Cover

 

Wil je als onderwijsprofessional op de hoogte blijven van wat er aan de UGent beweegt op het vlak van onderwijs (nascholingen, onderwijsonderzoek, initiatieven voor studiekiezers, wetenschapswedstrijden, onderwijstools etc.)? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: www.ugent.be/scholen

Studiegebieden