Met je klas een ‘echt’ laboratorium aan de universiteit bezoeken? Educatief materiaal en workshops ontdekken die wetenschappelijk onderzoek voor je leerlingen concreet en tastbaar maken? De zesdejaars al eens onderdompelen in de wereld van het hoger onderwijs?

De Universiteit Gent maakt het graag mogelijk! Want als leerlingen kennismaken met de universiteit, ontdekken ze dat er achter elk schoolvak een bruisende wetenschappelijke discipline zit die voortdurend in evolutie is.

Op deze website vind je de beschikbare activiteiten voor academiejaar 2019-20. De papieren brochure ‘UGent voor leerlingen en leerkrachten’ zal beschikbaar zijn vanaf september 2019. Je kan nu al een mailtje sturen naar educatiefaanbod@ugent.be om ze gratis aan te vragen.

Cover Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten 1819

 

Wil je als onderwijsprofessional op de hoogte blijven van wat er aan de UGent beweegt op het vlak van onderwijs (nascholingen, onderwijsonderzoek, initiatieven voor studiekiezers, wetenschapswedstrijden, onderwijstools etc.)? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: www.ugent.be/scholen

Studiegebieden