Hoe uniek is ‘onze’ Aarde?

Les-lezing

30 leerlingen | 2 lesuren | € 1/deelnemer

Elke dag worden we geconfronteerd met de werking van de Aarde. Soms in ons voordeel, soms in ons nadeel. Hoe komt dat? Hoe ‘werkt’ de interne Aarde en is die dan zo uniek als planeet? In deze (interactieve) les gaan we samen met de leerlingen (letterlijk en figuurlijk) dieper in onze Aarde om te kijken hoe ze werkt als een ‘machine’ die onder andere de ‘dans’ van de continenten controleert. Daarnaast vergelijken we haar werking met die van enkele zusterplaneten (Mars Rovers) of manen van de buitenste planeten (New Horizons-missie naar Pluto). We bespreken ook hoe geologen aan die informatie gekomen zijn, aangezien de mens onmogelijk rechtstreeks toegang heeft tot deze zones.

• Doelgroep: Basis- en secundair onderwijs (ASO/BSO/KSO/TSO). Het niveau wordt aangepast aan de deelnemers.
  • Periode: In onderling overleg
  • Locatie: In onderling overleg (bv. op school)
  • Contact: