De wereld van de honingbij

Voorstelling educatief materiaal

20 leerkrachten | halve dag | gratis

Het problematische statuut van de honingbij is wellicht niemand ontgaan. De lessen biologie lenen zich uitstekend om dieper in te gaan op deze materie. Om leerkrachten te ondersteunen in hun lespraktijk is een educatief pakket en een workshop voor leerlingen ontwikkeld. Het educatief materiaal behandelt topics als de morfologie van de bij, de organisatie en structuur van het bijenvolk, de productie van honing en andere producten, en de verschillende rassen en soorten. Na de voorstelling van de workshop voor leerlingen breng je een bezoek aan de bijenhal. Via een demo krijg je zo een unieke kans om geopende bijenkasten te analyseren en kennis te maken met verschillende technieken om bijenvolken te manipuleren.

• Doelgroep: Secundair onderwijs (ASO/BSO/KSO/TSO)
  • Periode: In onderling overleg. Enkel mogelijk tijdens de maanden april, mei en juni.
  • Locatie: Campus Sterre (S33) - Gent
  • Contact: