Groepsgesprek of speeddate met rolmodellen

Ontmoeting

50 leerlingen | 2 lesuren | gratis

De overstap van het secundair naar het hoger onderwijs is voor velen een grote stap. Ondanks de inspanningen van de school om leerlingen warm te maken voor het reguliere informatieaanbod (Sid-in, Try-outs, Open Lessen, infodagen) blijven heel wat (kwetsbare) jongeren met de vraag zitten hoe het leven op de hogeschool of universiteit er nu echt aan toe gaat en twijfelen ze soms of ze wel in staat zijn om hogere studies aan te vatten. Van wie kun je dan beter leren dan van een ervaren succesvolle student? Rolmodellen van de UGent, Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool, Odisee Technologiecampus Gent en LUCA School of Arts vertellen over hun persoonlijke struikelblokken en successen. Op die manier worden de leerlingen door een generatiegenoot gesensibiliseerd over het belang van een actief keuzeproces.

• Doelgroep: Secundair onderwijs (ASO/BSO/KSO/TSO): 3de graad
  • Periode: November, februari, maart, april
  • Locatie: In onderling overleg (bv. op school)
  • Contact: