Exhibition 'Meet the PhD Jury: André Bloc and the architecture-sculpture debate: the magazines'

For whom
Employees , Students
When
13-06-2022 from 18:00 to 19:30
Where
VANDENHOVE Centrum voor Architectuur en Kunst, 1ste verdieping, Rozier 1, 9000 Gent
Language
Dutch
Organizer
Angelique Campens en prof. dr. Dirk De Meyer, Department of Architecture and Urban Planning & prof. dr. Steven Jacobs, Department of Art, music and Theatre Sciences
Contact
Angelique.Campens@UGent.be

Rondleiding tentoonstelling en rondetafeldiscussiemoment

Naar aanleiding van de publieke verdediging van Angelique Campens wordt een kleine tentoonstelling georganiseerd met een ronde tafel discussiemoment, samen met de juryleden en open voor geïnteresseerden (studenten en/of doctoraatstudenten).

De tentoonstelling toont een selectie van ongeveer 50 artikels uit de tijdschriften L'Architecture d’Aujourd’hui, en Aujourd'hui Art et Architecture, aanwezig in architectuurbibliotheek, waarin de relatie tussen kunst en architectuur staat. Het gaat om artikels over architectonische sculpturen, kunstintegraties, sculpturale omgevingen, museumgebouwen, museale displays maar ook over particuliere sculpturale woningen die vaak in beton brut zijn uitgevoerd.

De tentoonstelling illustreert de argumenten uit het proefschrift en gaat in het bijzonder in op de verspreiding van sculptuur en architectuurhybriden onder invloed van André Bloc.