Opiniestuk: "We kunnen in West-Vlaanderen meer dan we denken"

(12-09-2017) Politicoloog Carl Devos trekt de boer op langs West-Vlaamse velden. Als 'ambassadeur van UGent voor West-Vlaanderen' moet hij de banden aanhalen tussen de universiteit en het economisch weefsel van de provincie.

Bent u ook wel eens bezig met uw elektriciteitsfactuur? Zag u op reis ook hoezeer ze in andere landen bezig zijn met hernieuwbare energie? Maakt u zich ook wel eens zorgen over de toevoer en prijs van energie in de toekomst? Wel, er is goed nieuws. Een deel van de oplossingen worden op Campus Kortrijk gemaakt.

Zonne- en windenergie zijn breed bekend en leveren een steeds groeiend deel van onze groeiende energiebehoefte. Ondertussen wordt ook druk gewerkt om zo snel mogelijk getij- en golfenergie te gebruiken. Het onderzoek daarover zal o.a. op Campus Oostende gebeuren (in de sleeptank en golfbak van het nieuwe maritieme onderzoekscentrum dat er in aanbouw is). Al die natuurlijke energiebronnen moeten we verder uitbouwen. Dat is de enige toekomst. In onze provincie wordt daar hard aan gewerkt, door veel slimme onderzoekers. Die bedenken en bestuderen nieuwe technieken, zodat bijv. het rendement en de betrouwbaarheid stijgen.

Het volledige opiniestuk kan u hier lezen.

Voor meer info:


JanJ.Desmet@ugent.be
Kurt.Stockman@ugent.be


https://www.magnax.com/
https://youtu.be/ahTx9SGE4O0