Indiensttreding professor Félix Sauvage

(01-02-2023) Op 1 februari 2023 is prof. Félix Sauvage in dienst getreden aan de faculteit Farmaceutische Wetenschappen. Wij heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes toe.

Op 23 december 2022 werd hij door het universiteitsbestuur aangesteld als ZAP-lid aan onze faculteit met als vakgebied ‘Fotonica voor geavanceerde geneesmiddeltoediening - Photonics for advanced drug delivery’.

Prof. dr. Félix Sauvage ressorteert onder de vakgroep FW01 en behoort tot het laboratorium voor Algemene Biochemie en Fysische Farmacie.

Félix Sauvage werd geboren in Dieppe (Frankrijk) op 16 april 1987. In 2013 behaalde hij zijn apothekersdiploma (Pharm.D) aan de Universiteit van Rouen Normandie, Frankrijk. Hetzelfde jaar behaalde hij zijn Master in Farmaceutische Technologie en Biofarmacie aan de Universiteit Paris-Saclay en een beurs van het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek.

Aan het Institut-Galien Paris-Saclay (Universiteit Parijs-Saclay, Frankrijk) werkte hij aan een doctoraat over de toediening van heat shock protein remmers in tumoren.

In 2017 kwam Félix Sauvage naar de UGent, met name naar het laboratorium voor Algemene Biochemie en Fysische Farmacie onder leiding van prof. Stefaan De Smedt, waar hij als postdoctoraal onderzoeker aan de slag ging, met een focus op nanotechnologie en fotonica in de oogheelkunde. Sinds 2017 is het gebruik van gepulseerde lasers in combinatie met lichtabsorberende nanodeeltjes voor de behandeling van hoornvlies- en glasvochtaandoeningen zijn belangrijkste focus.

In 2022 werd Félix benoemd tot universitair hoofddocent Farmaceutische Technologie aan de Universiteit van Lille, Frankrijk. Later datzelfde jaar behaalde hij een ERC starting grant subsidie ('DYE-LIGHT') aan de UGent in het laboratorium voor Algemene Biochemie en Fysische Farmacie, om het gebruik te onderzoeken van licht in combinatie met kleurstoffen voor medicijnafgifte en laserchirurgie in het oog.