Project in samenwerking met de University of Johannesburg

(13-03-2018)

project_johannesburg_2018_images_foto2

Project in samenwerking met de University of Johannesburg om mycotoxineblootstelling in de bevolking van Limpopo (Zuid Afrika) te bestuderen

Op dit ogenblik is 1ste masterstudente Orphélie Lootens in het kader van haar masterthesis staalnames aan het verrichten in Zuid-Afrika, Johannesburg. Dit project is een samenwerking met prof. Patrick Njobeh van de University of Johannesburg.

Orphélie heeft voedingsstalen en humane urinestalen genomen in Mohlarekoma village, Limpopo. Zij zal deze stalen nadien in het Laboratorium voor Bromatologie analyseren om mycotoxineblootstelling in de bevolking van Limpopo te bestuderen. Het project kadert in de UGent ITN MYTOX SOUTH. Orphélie werkt samen met een masterstudente van de University of Johannesburg, Shandry Tebele, die in Johannesburg aan haar thesis werkt. Deze aanpak waarbij twee masterstudenten vanuit verschillende locaties samenwerken kan een voorbeeld zijn voor een good practice voor andere masterthesissen aan onze faculteit.

project_johannesburg_2018_images_foto3

Enkele quotes van Orphélie zelf:

"Het bezoek aan Mohlarekoma, Limpopo was een eyeopener. De mensen leven hier zo anders maar je voelt je direct welkom!"project_johannesburg_2018_images_foto1

"Ik was de lokale taal niet machtig maar kon met behulp van gebaren toch contact maken. Het was een geweldige ervaring."

"De mensen waren zeer geïnteresseerd in het project en kunnen niet wachten op de resultaten."

"Het is mooi om te zien hoe een 'community' samenleeft. Iedereen kent iedereen en ze springen in de bres voor elkaar. Iets waarvan wij veel kunnen leren."

"Dit project verbreedt horizonten. Zoveel bijgeleerd op een relatief korte tijd. Een ervaring om nooit meer te vergeten"

Lees meer artikels over: