IJkingstoets FW - 1 juli 2019

Wat?

De ijkingstoets Farmaceutische Wetenschappen is een oriënteringsproef, bedoeld om je te helpen bij de overgang van secundair naar academisch onderwijs. Met deze toets kun je nagaan of je beschikt over voldoende academisch potentieel én over de noodzakelijke wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden om de opleiding aan te vatten.

Deelname aan de ijkingstoets is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden omdat je dankzij het advies een beter zicht krijgt op je academisch potentieel én je je beter kan voorbereiden op een goede start aan de universiteit.

Inschrijven?

Inschrijven kan vanaf 1 maart t.e.m.7 juni 2019 via de webpagina www.ijkingstoets.be.

Wanneer?

maandag 1 juli 2019 van 9u30 tot 13u30.

Je wordt vanaf 9u00 (ten laatste om 9u15) verwacht aan de registratiebalie (gelijkvloers, aan het auditorium).

De toets start stipt om 9h30.

Waar?

De ijkingstoets Farmaceutische Wetenschappen gaat door in

AUDITORIUM 1
(Faculteit Farmaceutische Wetenschappen- Campus Heymans)
Ottergemsesteenweg 460
9000 Gent

(Neem de trappen aan de hoofdingang. Sla vòòr de liften linksaf, loop rechtdoor doorheen de houten en glazen dubbele deuren.

Auditorium 1 bevindt zich dan onmiddellijk links)

Routebeschrijving

Wat mag ik verwachten op de ijkingstoets Farmaceutische Wetenschappen ?

De ijkingstoets voor toekomstige studenten farmaceutische wetenschappen bestaat uit meerkeuzevragen die opgelost kunnen worden zonder rekentoestel.

De thema's die aan bod komen zijn:

  • Wiskunde: redeneren, begrippenkennis, rekenvaardigheden
  • Chemie: atoombouw, bindingen, stoichiometrie, chemisch evenwicht, zuur-basereactie (pH-berekening), redoxreacties, kinetica en functionele groepen in de organische chemie
  • Basisvaardigheden: interpreteren van grafische voorstellingen.

De inhoud van de vragen bouwt verder op de leerstof van de richtingen uit het secundair onderwijs met 6 uur wiskunde en 1 uur chemie.

Kan ik me voorbereiden op de ijkingstoets?

 

Voor de modules Wiskunde en Chemie biedt USolv-IT de mogelijkheid om interactief te oefenen op basis van vorige opgaven van de ijkingstoets.

De link vind je onder "voorbeelden ijkingstoetsvragen" op www. ijkingstoets.be bij de opleiding Bachelor in de farmaceutische wetenschappen.

 

Wat breng ik mee?

  • identiteitskaart
  • een afdruk van de mail met bevestiging van jouw deelname
  • balpen (blauw of zwart), een potlood en een gom
  • iets om te drinken en/of eten

Je krijgt ter plaatse een beperkt formularium.

NIET toegelaten: Rekenmachine, gsm, passer, geodriehoek ..

Wanneer krijg ik mijn resultaat?

Je krijgt je toetsresultaat ten laatste 10 dagen na het afleggen van de toets via het e-mailadres dat je opgeeft bij inschrijving. Naast je procentueel resultaat wordt ook meegedeeld hoe je scoorde relatief t.o.v. je collega's. Je krijgt dan ook een advies over je academisch potentieel, je wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden.

Welke begeleiding wordt er tijdens het academiejaar aangeboden?

Meer informatie over de studiebegeleiding aan de faculteit farmaceutische wetenschappen, Universiteit Gent kan je vinden op de pagina: https://www.ugent.be/fw/nl/voor-studenten/monitoraat