Webinar Sportkompas

(28-06-2021)

De sportkeuze van kinderen is zelden gebaseerd op waar ze echt goed in zijn, of op wat ze echt leuk vinden. SportKompas is een sportoriëntatietool voor kinderen tussen 8 en 10 jaar die hen helpt een goede sportkeuze te maken. Dat draagt bij tot een meer duurzame sportbeleving. Bij deelname aan SportKompas krijgt elk kind een persoonlijk rapportje met de 7 sporten die het best bij hem of haar passen. Op basis van dit rapportje kunnen het kind of de ouders een sportkeuze maken. De sportdienst van elke gemeente kan na SportKompas de brug maken naar de sportclubs, sportkampen of initiaties in de buurt van waar het kind woont.

Sportkompas is een product van UGent en SportaMundi met de steun van Sport Vlaanderen.

De webinar over SportKompas is opgeladen op de Youtube pagina van Sport Vlaanderen en staat sinds deze week ook beschikbaar op het Kennisplatform van Sport Vlaanderen/KICS Thema Webinars | Sport Vlaanderen.